Bokpresentation med Kalle Kniivilä

Journalisten och författaren Kalle Kniivilä presenterar i samtal med Bo Petersson (RUCARR) sin bok Putins värsta fiende : Aleksej Navalnyj och hans anhängare. Boken utkommer den 7 juni på bokförlaget Atlas.

Tid: Tisdag 8 juni, 15:00 – 16:30  (på svenska / in Swedish)

Om boken: Putins värsta fiende : Aleksej Navalnyj och hans anhängare

Den 20 augusti 2020 förgiftades den ledande ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj med ett militärt nervgift som nästan tog hans liv. Den ryska säkerhetstjänsten stod bakom mordförsöket, vars uppenbara syfte var att bli av med den jobbiga mannen som inte låtit sig tystas. När Navalnyj envisades med att inte dö försökte makthavarna tvinga honom att stanna utomlands och förvandla honom till ännu en marginaliserad regimkritiker i exil. Men han återvände till Ryssland, trots att han visste att Vladimir Putin i så fall kan låta bura in honom så länge han vill. Varför är han inte rädd och varför måste han tvunget återvända till Ryssland? Och framför allt, varför är Vladimir Putin rädd för honom, om det nu är så att majoriteten av ryssarna fortfarande tycker att Putin gör ett bra jobb, medan bara ett fåtal aktivt stödjer Navalnyj? Vem är egentligen Navalnyj och vilka är hans anhängare? Det är några av frågorna den här boken försöker ge svar på.

Läs mer om boken och Kalle Kniivilä

Bookmark the permalink.

Comments are closed.